Rolstoel in bus

In verband met de veiligheid kan een bus maximaal 1 rolstoel vervoeren. De bussen van Keolis zijn uitgerust met een rolstoelplaats, zodat ook mindervaliden met ons kunnen reizen. Uiteraard moet dit op een zo veilig mogelijke wijze gebeuren. De rolstoel dient op de rolstoelplaats in de bus op de rem te staan en te worden vastgezet. Indien gordels aanwezig zijn, dan dienen deze te worden gebruikt. 

De chauffeur klapt de rolstoelplank voor reizigers uit en helpt zo nodig bij het in- en uitstappen. Indien de bus is voorzien van een elektrische rolstoelplank kan de reiziger zelfstandig, of met behulp van een begeleider, hiervan gebruik maken.

Elektrische rolstoelen

De richtlijn voor het veilig vervoeren van elektrische rolstoelen luidt dat elektrische rolstoelen inclusief de bestuurder niet meer dan 250 kg mogen wegen. Verder mag de rolstoel niet langer dan 120 cm, breder dan 70 cm en hoger dan 109 cm zijn. De elektrische rolstoelen moeten d.m.v. een gordel worden vastgezet om veilig vervoerd te kunnen worden. Per bus kan slechts 1 rolstoel mee. Keolis wenst zich te houden aan deze richtlijnen, maar merkt op dat de naleving hiervan, met name op het gebied van maatvoering, op dit moment nog niet praktisch handhaafbaar is. Tot nader bericht mogen daarom alle rolstoelen mee.

Keurmerk Drempelvrij

Onze website heeft het keurmerk 'drempelvrij' en is daarmee geschikt voor onze gasten die reizen met een beperking.